Cake taart van Rik


Dit is zo’n recept met een gouden randje. Want wij worden blij van mensen die met liefde en enthousiasme eten klaarmaken en delen dit dus graag met jullie. Al geruime tijd werk ik in de zorg en één van de bewoners heeft als hobby lekker eten maken voor de groep. Dit keer maakte hij uit het blote hoofd deze taart, als toetje. Goed voor wel 15 personen.

cake-taart

Wat heb je nodig ?

Er gaat heel wat in was zijn antwoord, maar het is niet duur .

  • Bastognekoeken
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • ongeveer 150 gram suiker, maar het zal zeker meer geweest zijn
  • 500 ml slagroom
  • 750 gram mascarpone
  • verse aardbeien
  • 1 cake
  • blikje ananas
  • bakpapier
  • een grote springvorm

Hoe maak je het ?

Zijn antwoord: ‘nou gewoon doen, dat is toch niet moeilijk?’  De bastognekoeken verkruimelen, de roomboter smelten en toevoegen aan de bastognekoeken. Het geheel goed vermengen. De springvorm bekleden met een op maat geknipt stuk bakpapier. De bodem wordt gemaakt van het bastognekoek: mengsel goed verdelen en aandrukken en uit laten harden voor je de rest erop doet.

Dan komt stap twee: slagroom kloppen met de suiker, de slagroom vervolgens vermengen met de mascarpone. Deze laag aanbrengen op de bastognekoekbodem. Niet vergeten om wat achter te houden van je mengsel. Achterhouden? Ja, je moet toch eerst alvast een klein kommetje van het mengsel opsnoepen volgens Rik.

Op de laag mascarpone komen de aardbeien in kleine dunne plakjes. Dan weer een dun laagje mascarpone mengsel en een laag cake. Weer een laagje mascarpone. Ananas partjes erop en sluit af met een laagje cake.

Dan zet je de hele taart of het toetje hoe je het ook wil noemen in de vriezer en ongeveer twee uurtjes laten staan. Voor het serveren wel even uit de vriezer halen..

Gerecht gemaakt door Rik, bedacht door Rik en mede opgegeten door Rik. De hele groep heeft gesmuld inclusief de begeleiding en wat over is gewoon snel de vriezer weer in voor morgen natuurlijk. Jammer dat ik morgen geen dienst heb..

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *