Crispy pompoen chips


Knisperende chips, nog een beetje warm met de zachte smaak van pompoen spiced up met rozemarijn en een korreltje zout. Heerlijk om van te genieten bij een borrel, als voorafje of gewoon als bijgerecht. Serveer bijvoorbeeld samen met grootmoeders spek.

 

pompoenchips

Wat heb je nodig ?

  • 1 pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Beetje zout
  • Olie om in te bakken Arachide of zonnebloemolie
  • Goede dunschiller of kaasschaaf

Bereiding

Neem van de pompoen dunne plakjes. Dit kun je heel snel en eenvoudig met een dunschiller of kaasschaaf doen. Wees niet bang als er een randje schil bij zit, de schil is eetbaar. Als je deze mee bakt krijgt ze een donker randje.

Zorg voor een dun bodempje olie in je pan en voeg een teentje knoflook en takje rozemarijn toe. Fruit de knoflook en rozemarijn in de olie, hierin ga je straks de pompoen bakken. De olie zal de smaak van rozemarijn en knoflook in zich opnemen. Takje rozemarijn niet te lang mee fruiten gewoon een vleugje van de geur en smaak is genoeg. Verwijder de rozemarijn en het teentje knoflook als je ziet dat de knoflook begint te kleuren. Je olie is nu heet dus de dunne plakjes pompoen kunnen erin.  Ongeveer twee minuten  afhankelijk van hoe heet de olie is. Paar plakjes per keer, afhankelijk van de grootte van je pan. Bij weinig vet in de pan de pompoen even keren. Laat de chips na het bakken uitlekken op een keukenpapiertje.

Serveer in een schaal of lekker robuust op een houten plank, zeezout erop en je hebt je eigen chips. Lekker om warm te eten, maar koud kan nog steeds. Laat ze niet te lang staan want dan worden ze zacht.
Smaakt heerlijk in combinatie met grootmoeders spek. Dit koop je bij de betere slager. Mocht jouw slager om de hoek dit niet hebben dan kun je ook Zeeuws spek nemen.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *