Roombotercake basisrecept


Cake , wie is er niet mee groot geworden. De kloppers aflikken het laatste restje cakebeslag uit de kom halen met je vingers. De geur in de winter van een plakje cake , bij een goede kop koffie.
Stiekem een plakje cake in je lunchbox naar het werk, een stukje van thuis.

cake

 Wat heb je nodig

  • 200 gram zachte roomboter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram vanillesuiker zelf gemaakt , als je dit niet hebt dan een zakje vanillesuiker , of gewoon het merg van een vanillestokje bij de suiker toevoegen. (als je verse vanille toevoegt 200gram suiker)
  • 2oo gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • cakeblik

Bereiding

Vet het cakeblik in met wat boter. Strooi wat bloem in je blik. Dit omdat je dan je cake makkelijker kan lossen.
Doe de roomboter en de suiker bij elkaar , maak hier een mooi glad geheel van.
Doe de bloem erbij met de bakpoeder.
Dan de 4 eieren. en de vanillesuiker
Goed mixen tot een glad beslag .
Doe het beslag in de cakevorm.

Ongeveer een uur in het midden van de oven op 180 graden. Open niet de deur van je oven tussentijds want dan heb je kans dat je cake instort, dus cake bakken is ook een kwestie van een uurtje geduld uitoefenen.  Ik zet de klok altijd op 50 minuten en laat de cake daarna afkoelen in de nog warme oven met de deur een stukje open. het hele huis geurt dan extra naar de cake.
Cake daarna  lossen op een bord of een plank.
Koffie zetten en genieten van je plak cake.

tip:

Vanillesuiker is heel makkelijk simpel zelf te maken gewoon je gebruikte vanillestokjes in een bak suiker. Moeder natuur doet de rest de suiker neemt de smaak en geur van de vanille aan.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *