Tartaarballetjes met pasta en ricotta


Wij zijn een land van gehaktballen, waarom toch altijd balletjes? Het is de structuur, het gemak, de smaak. De kinderen zijn er vaak gek op. De geuren van vroeger, de keuken van je oma. Dit keer maar eens balletjes van tartaar. We maken ze voor een pastaschotel uit de oven, maar je kunt ze net goed in een pitabroodje serveren met sla, olijven tomaat. Helemaal niets mis mee om er een stukje streetfood van te maken.

pasta met ricotta en tartaarballetjes

Wat heb je nodig voor de tartaarballetjes?

  • 300 gram Rundertartaar
  • Selderij een paar flinke takjes
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels ricotta
  • wat zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

tartaarballetjesSnijd de ui in fijne snippers
Snijd ook de selderij fijn
Voeg wat zout en peper toe
Meng de rundertartaar met de selderij en de uien in een kom
Voeg de ricotta toe, goed mengen .
Draai er kleine balletjes van (wat groter dan soepballen)
Bak deze even gaar in een beetje olijfolie

Wat heb je verder nodig voor de pastaschotel?

  • Volkorenpasta of biologische speltpasta
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 paprika’s
  • Paar takjes van de selderij
  • 1 zak gemengde pastagroenten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • pak gezeefde tomaten
  • flinke theelepel oregano
  • de overgebleven ricotta

 

Bereiding van de pastaschotel

Kook de pasta beetgaar, dus niet gaar koken want ze gaart nog na in de oven, dit voorkomt ook hard worden van je pasta.
Doe de groenten in een braadpan, voeg de gepelde tomaten toe, halveer ze even met je roerlepel. Voeg de gezeefde tomaten toe, paar fijn gesneden takjes selderij, de oregano.
Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe.
Doe de pasta in een grote ovenschaal, schep de saus er zoveel mogelijk bovenop, om hard worden van je pasta te voorkomen.
Verdeel je gebraden ricotta tartaarballetjes en doe er ricotta bovenop. Zoals op de foto..
Omdat alles al warm is hoeft het niet zo lang in de oven. Ongeveer 15 tot 20 minuten op 150-160 graden.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *