Appeltaart Torta con le melle


Deze appeltaart is net even anders dan onze traditionele Hollandse appeltaart. Ze smaakt natuurlijk naar appel maar tevens ook naar de eieren die je gebruikt, het geeft de taart een andere structuur. Daardoor krijg je ook een andere smaakbeleving. Als ik de eerste hap neem uit deze taart heb ik het gevoel even weg te zijn uit Nederland.

Soms heb je van die recepten die je gewoon wil delen, dit is er één van afkomstig uit het kookboek de Zilveren lepel.
Een heel mooi en overzichtelijk kookboek en als echte liefhebber van Italiaanse gerechten, zal dit niet misstaan in je keuken of boekenkast, of zoals bij mij naast het bed.

Italiaanse appeltaart

Italiaanse appeltaart met perzik

Wat heb je nodig ?

  • 80 gram zachte roomboter plus iets extra om je vorm in te vetten.
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel plus iets extra om de vorm licht mee te bestuiven
  • 3 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 appels

 

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de bakvorm, wij gebruiken voor deze taart een springvorm van 19 cm. Als de vorm is ingevet, bestuif deze dan licht met wat zelfrijzend bakmeel.

Schil de appel en snijd deze vast in stukjes of schijfjes. Klop in een kom de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Roer er vervolgens de zachte roomboter door. Zeef het zelfrijzend bakmeel in het mengsel, spatel dit tot een mooi beslag en voeg de stukjes appel toe. Het beslag is er nu klaar voor om afgebakken te worden.

Doe het beslag in de springvorm en bak de taart gedurende 30 tot 40 minuten in de oven. Hier is dat meestal 30 minuten en laten hem dan nog even rustig nagaren in de nog warme oven.

Voor een kleine variatie kun je ook perzik gebruiken of peer, let op met peer wordt het vaak net iets vochtiger.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *