Vanille mandarijn Merengue


meringue mandarijn
Eiwitten over? bijvoorbeeld na het maken van Tiramisu.
Zonde om weg te gooien dus meringue ervan maken.
Dit keer net een beetje anders.

Wat heb je nodig ?

De twee eiwitten
2 zakjes vanillesuiker
2eetlepels poedersuiker
2 mandarijnen

Klop de eiwitten,  in een schone vetvrije schaal en ja inderdaad tot je de schaal om kan draaien.(altijd leuk om je kinderen of iemand anders proefkonijn te laten zijn, de schaal boven je hoofd omkeren).
Voeg de zakjes vanillesuiker toe en de poedersuiker nog even doorkloppen.
In een bakje doe je twee mandarijnen en druk het sap eruit.
Klop dit door het eiwitmengsel zorg dat ze mooi stijf blijft.
Maak snel toefjes en droog ze in de oven voor ongeveer 75 minuten op 95 graden.
Ik doe meestal  eerst een uur en dan kijk ik hoe het de meringues vergaat in de oven.
Meestal zijn ze nog net niet goed en doe ik ze nog een kwartier, daarna laat ik deze afkoelen in de nog warme oven.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *