Creoolse notensoep


Een snelle verrassende soep om in een handomdraai te maken. Je kunt er natuurlijk ook langer de tijd voor nemen, want alles wat met liefde bereid is smaakt beter.

creoolse notensoep

Wat heb je nodig ?

  • Blikje tomatenpuree
  • Pindakaas
  • 500 ml water
  • Bouillon
  • 1 ui
  • Theelepel zout
  • Kokos voor de garnering
  • Cashewnoten een flinke hand per kom

De Bereiding

Snijd de ui heel fijn en fruit deze in een heel klein beetje olie aan. Voeg de tomatenpuree met wat zout toe aan de ui en blijf roeren. Tomatenpuree heeft een beetje zurige smaak en op deze manier ontzuren we de tomatenpuree. Ontzuren is niets meer dan even verhitten met wat zout. Hierdoor veranderd de smaak van de tomatenpuree.

Doe er een groentenbouillonblokje bij . Voeg nu 500 ml water toe. Roer er drie eetlepels pindakaas door. Ook een beetje afhankelijk van wat voor soort pindakaas. Soms kan de soep een lepel extra gebruiken. Zet je soep vooral niet te hoog. Laat lekker trekken.

Serveer de soep gegarneerd met wat bleekselderij, geraspte kokos en cashewnoten. Als je het in huis hebt kun je ook nog een beetje versnipperde peterselie toevoegen en de kom soep is klaar om genuttigd te worden.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *