Dit platte brood heeft nog het meest weg van een Pizza. Lekker als bijgerecht of een prima brood met een tapenade. Met een beetje geduld en liefde zet je dit zo op tafel en de meeste van je gasten zullen het lekker vinden.
Benodigdheden
- 600 gram Bloem
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel suiker
- 10 gram gedroogde gist
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 ml lauwwarm water
- 3 tenen knoflook gepeld geplet
- 3 takken rozemarijn
- peper
- zout gebruik het liefst maldon zout dit zijn zoutvlokken
Bereiding
Doe de bloem samen met het zout en de suiker in een grote kom. Strooi je gist eroverheen voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe . Doe er 200 ml van je lauwwarme water bij, Kneed het deeg rustig tot een stevig deeg. Tijdens het kneden voeg je langzaam de rest van het lauwwarme water toe, en blijf kneden. Dek de kom af met een theedoek of huishoudfolie en laat het deeg zich verdubbelen. Verwarm de oven voor op 240 graden.
Neem ondertussen je deeg uit de kom en sla, kneed de lucht uit je deeg.
Plet je knoflook vermeng deze met de rozemarijn en de overgebleven olijfolie in een andere kom.
Bloem je aanrecht of plank en rol het deeg uit tot plakken en het hoeft allemaal niet recht en symmetrisch te zijn, robuust is mooier. Leg ze op de bakplaat bestrijk de broden met je knoflookmengsel met rozemarijn. Schuif de bakplaat de oven in en bak ze in 20 minuten gaar tot ze mooi opgezwollen en lichtbruin van kleur zijn.
Heerlijk ik ga het morgen bakken.
Helen
Hallo Helen, we zijn benieuwd, het is een heel basic brood je kan ook nog variëren door bijvoorbeeld olijven te gebruiken. Veel succes.
Kookbroeders