Bloemkool muffins


Cupcake als hoofdgerecht? Ja, hoor: gezond, lekker én mooi. Standaard groente in een verfrissende vorm op tafel zetten, maakt een gewoon gerecht weer spannend en – wel zo handig – extra aantrekkelijk voor de kids. Een zoet-pittige smaakmaker op tafel. Huh pap, we aten toch bloemkool?

bloemkoolmuffin

Wat heb je nodig ?

  • 300 gram bloemkool
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel met kerrie, komijn, en gemberpoeder
  • 3 bolletjes stemgember
  • 75 gram oude kaas geraspt
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie

 

De Bereiding

Meng in een kom het meel, de kruiden en de geraspte oude kaas. Kook ondertussen de bloemkool beetgaar, zodat ze geplet kan worden, gewoon lekker met je vork. Voeg de bloemkool toe aan het kruidenbloemmengsel. Het meel moet aan de bloemkool hechten.

Snijd de gember in kleine stukjes en voeg ook deze toe, ook de gembersiroop die aan de bollen blijft plakken mag gewoon mee het mengsel in. Maak nu een kuil in het midden van de kom en breek hierin de eieren. Doe er de Griekse yoghurt bij en spatel alles door elkaar. Er ontstaat nu een kleverig deeg, voeg nog twee eetlepels olijfolie toe en meng deze door het beslag.  Ondertussen verwarm je de oven vast voor op 190 graden C.

Doe het mengsel in de muffin-vormen , let er wel op je gebruikt zelfrijzend bakmeel dus niet helemaal tot de bovenkant vullen, ze rijzen nog. Bak gedurende 15 minuten op 190 graden en temper dan de oventemperatuur naar 160 graden voor nog eens vijf minuten.

Tip :Serveer met een opgebakken aardappel en een lekker gepaneerd stukje vis.

 

 

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Bloemkool muffins

  • Diepje

    Dag kookbroeders,

    Klinkt lekker dit recept!
    Hoeveel eieren hebben jullie er in gedaan? Ze staan namelijk niet bij de ingrediënten …

    Groet, Diepje

    • kookbroeder Post auteur

      Dag Diepje,

      Bedankt voor je oplettendheid! Ik heb het aan de ingrediëntenlijst toegevoegd. Er gaan 3 eieren in.

      Groet,
      Ronald (Kookbroeders)