Sleep with the fishes


Eten en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je in een willekeurig restaurant gaat eten hoor je muziek. Muziek kan bijdragen aan de herinnering maar ook aan de smaak. De eerste hap die je neemt als je later de muziek weer terughoort doet je terugdenken aan die specifieke smaakbeleving.

Pieter Nooten& Michael Brook

Maar ook als je thuis gasten te eten hebt, zet je al gauw wat muziek op. Wat is nu de beste muziek om bij te eten? Daar kun je eigenlijk geen objectief antwoord op geven, want smaken verschillen net als bij voedsel. De één heeft liever zoet en de ander heeft liever pittig, zo zal het ook altijd zijn met muziek.

Af en toe zal ik een cd of plaat posten voor als je eten serveert of het nu voor vrienden is of bij speciale gelegenheden, voor ieder wat wils. Misschien muziek waar je nog nooit van gehoord hebt en je laat inspireren tot een bepaald gerecht of menu. Maar ook muziek om lekker bij te koken.

Pieter Nooten and Michael brook – Sleep with the fishes.

Sinds ik deze muziek op vinyl en wat later ook op cd kocht was ik verkocht. Al snel werd deze plaat een extra tafelgenoot. Niet direct een voor de hand liggende gedachte als je weet dat de voorloper van deze plaat afkomstig is van de Gothic band The clan of Xymox , waar Pieter ook deel van uitmaakte.  Gothic associeer je nu eenmaal niet zo snel met gezellige tafelmuziek, maar het creëert zeker een bepaalde sfeer.

Waarom deze plaat opzetten tijdens je diner?

Deze plaat klinkt in het begin voor veel mensen misschien wat zwaar en melancholisch, maar na een een goede eerste luisterbeurt ben je het waarschijnlijk met me eens dat deze plaat toch echt wel heel mooi is en niet zo heel doorsnee.  Meer voor intieme diners, bij grote gezelschappen komt het niet tot zijn recht. Niet direct voor romantisch tafelen vanwege het melancholische karakter, maar wel voor heerlijke filosofische en diepgaande gesprekken. Sferisch tafelen dus met sleep with the fishes…

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Sleep with the fishes

 • Jaap Kist

  Zwolle, 25.1.2021

  Geachte mevrouw, heer
  Ik zoek een cd van Sleep with the fishes van Pieter Nooten
  Kunt u misschien svp mij een adres geven, wie deze cd nog verkoopt. Al een halve dag aan het zoeken geslagen.
  M.vr.gr
  J. Kist

  • kookbroeder Post auteur

   Beste J. Kist

   ik heb er 1 op marktplaats op lp zien staan voor vraagpris 60 euro.
   ik zou echter helaas niet weten, je kan het via discdogs proberen.
   groeten kookbroeders