Koekjes met lijnzaad


Dit koekje is gemaakt zonder geraffineerde suikers.  Voor het zoetige karakter gebruikten we rozijnen en honing. Let wel dit koekje is niet een koekje voor de enorme zoetekauw. De echte zoetekauw kan misschien beter de lepelkoekjes proberen.

lijnzaadkoekje

Wat heb je nodig ?

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels lijnzaad (gebroken)
  • 2 theelepels anijszaad
  • 3 eetlepels honing
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel lijnzaadolie

 

De bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom meng er het lijnzaad doorheen, het anijszaad de honing en de rozijnen.
Smelt de boter op heel laag vuur of au bain marie totdat de boter vloeibaar is.  Voeg de boter toe aan het mengsel. Breek de eieren boven de kom en schep ze door het dikke koekjesbeslag , voeg een eetlepel lijnzaad olie toe en meng dit door je beslag. Het beslag is nu vrij stevig van vorm.

Verwarm de oven voor (180 °C)en leg op een bakplaat bakpapier. Handig is het om, alvorens je de koekjes gaat vormen, wat zelfrijzend bakmeel op je handen te doen. Het deeg blijft hierdoor minder aan je handen kleven. Maak kleine ronde koekjes en leg deze op de beklede bakplaat . Is je plaat vol dan schuif je deze de oven in.

Temperatuur 180 graden 10 minuten. Na tien minuten temper je de temperatuur naar 150 graden voor nog ongeveer 5 minuten. Nu komt het gevaarlijkste moment , jawel.. proef een warm koekje . De rest laat je nog in de oven staan, terwijl je de oven afkoelt. Je zult het moeilijk vinden om het bij één koekje te laten. De koekjes krijgen een mooie kleurtje en blijven relatief zacht.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *