Lepelkoekjes


Koekjes zo zacht als een eierkoek, maar met een smaak die wat weg heeft van lange vingers. Zoals de naam al doet vermoeden hebben ze de vorm van een lepel, maar daar hebben we ons nu even niet zo veel van aangetrokken. Het recept is niet van onszelf, maar komt uit het prachtige boek À La mère de Famille.

À La mère de Famille is een winkel in Parijs waar ze de lekkerste snoep, koek en chocolade maken en verkopen. Een winkel met een rijke geschiedenis aan recepturen. Sommige van deze recepturen staan in dit mooi vormgegeven boek. Een lust voor het oog en een absolute must voor de lekkerbekken. Leuk boek om cadeau te geven maar daar gaat dit recept niet over het gaat nu vooral om die heerlijke zachte lepelkoekjes.

lepelkoekje

Wat heb je nodig ?

  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem gezeefd
  • beetje poedersuiker
  • bakpapier
  • 2 kommen (1 om eiwitten te kloppen en 1 om je eidooiers te kloppen).

Hoe maak je het ?

Leg op een bakplaat vetvrij papier zodat deze klaar ligt om straks te gebruiken. Splits de eieren, doe de eierdooiers  in de ene en de eiwitten in de andere kom. Klop de eiwitten stijf terwijl je geleidelijk aan alle suiker erdoor mengt.

Let op dat je niet de poedersuiker gebruikt bij de eiwitten, de poedersuiker is voor later..

Klop in de andere kom de eidooiers schuimig en schep ze daarna heel voorzichtig met een spatel door je opgeklopte eiwitten. Begin met een klein beetje en als dat goed gemengd is spatel je de rest erdoor.
Daarna doe je geleidelijk de gezeefde bloem bij het eimengsel. Doe dit ook voorzichtig. Roer alles voorzichtig door elkaar. Kortom sla je beslag niet stuk.

Verwarm de oven op 170 graden.  Schep nu telkens een lepel van het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Als je dit gedaan hebt bestrooi je de koekjes met wat poedersuiker.
Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven de koekjes zijn gaar als ze een mooie goudgele kleur hebben.

Bewaartip: in een afgesloten trommel op een droge plaats, maar ook zo’n mooie glazen stolp op tafel misstaat niet met deze heerlijk koekjes.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *