Chocoladekoek walnoot-cranberry


Typisch zo’n chocoladekoek waarvan je weet dat het gevaarlijk is. En dan bedoelen we niet alleen gevaarlijk lekker. Maar dan als klap op de vuurpijl besluiten we er ook nog eens een klein toetje van te maken.

DSC09479

Chocoladekoek als toetje met slagroom en rood fruit

Wat heb je nodig ?

  • Roomboter en poedersuiker22o gram zachte roomboter
  • 80 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 280 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram walnoten
  • Een flinke hand cranberry’s
  • Rood fruit voor de garnering

De bereiding

ChocoladekoekenKlop de boter met de poedersuiker en het snufje zout. Als je gezouten roomboter hebt dan kun je het snufje zout laten zitten. Voeg het ei toe en de bloem en vervolgens de cacaopoeder. Roer de walnoten en de cranberry’s erdoor en zet het mengsel een uur te rusten in de koelkast.

Na een uur kun je het rollen en koeken van snijden. Het deeg is wat korrelig dus rollen is niet altijd gemakkelijk. Ik heb het deeg niet gerold maar het deeg uitgestoken met een ring. Zorg er wel voor dat het koekje niet te dik is 5mm is een mooie dikte.

Bak de koeken nu in 12 minuten af in een voorverwarmde oven op 190°C en serveer na het afkoelen bijvoorbeeld met slagroom en rood fruit zoals aardbeien en frambozen.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *