Courgette met zelfgemaakte pesto en ricotta, een heel snel hapje. Snel klaar en succesvol. Een mooi cadeautje op je bord.
Wat heb je nodig ?
- 1 Courgette
- Ricotta
- (Zelfgemaakte) pesto
- Snufje Zout
- Peper
- 1 tomaat
- Dunschiller
- Klein scheutje olijfolie om de courgette te bakken
- Beetje Pecorino ter garnering
- Geroosterde pijnboompitten ter garnering
Bereiding
Schil dunne reepjes van de courgette, bak deze in een klein beetje olijfolie, doe er wat zout en peper op voor de smaak. Leg ondertussen een dun plakje tomaat op het bord. Hierover leg je de stroken gebakken courgette steeds kruislings over elkaar zodat je uiteindelijk een soort bloem op het bord vormt. Nu snel werken, beetje ricotta in het midden op de courgette. Dan als een pakketje mooi alle stroken dichtvouwen.
Je kunt in plaats van de tomaat ook pasta gebruiken om je pakketje op te leggen.
Klein beetje zelfgemaakte pesto op het bord en wat pijnboompitten nonchalant erom heen strooien. Een redelijk makkelijk te maken gerechtje dat als hapje, voorgerecht kan dienen maar ook in het geheel met een pasta geserveerd kan worden.