Kruidige gember brownies


Heel winters, verwarmend door de gember, verslavend door de chocolade. Deze brownie-achtige reepjes zijn verrassend van smaak door de ingrediënten die gebruikt zijn.

 Nog warme chocolade gember reepjes

Ingrediënten

  • 5 a 6 bollen Chinese Gember, afhankelijk van de grote van je gemberbollen.
  • 165 gram bloem
  • 1 ½ theelepel Djahe (gemberpoeder)
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel tjekeh kruidnagelpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 115 gram roomboter (ongezouten)
  • 5 eetlepels stroop
  • 100 gram pure chocolade (niet te puur ongeveer 60%)

Bereiding

Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
Snijd de gember in kleine stukjes. Zeef de bloem en voeg daar de kruiden aan toe gemberpoeder kaneel nootmuskaat en de kruidnagelpoeder. Voeg nu de gember aan je kruidige bloem toe. Je ruikt het verwarmende mengsel. Het siroop van de gember wat nog aan je gember kleeft kan gewoon mee het mengsel in. Roer er nu de bruine  basterdsuiker doorheen. Snijd ondertussen je chocolade in kleine stukjes, zodat deze alvast klaarligt.

Verwarm op laag vuur de boter en voeg al roerende de stroop erdoorheen. Als het is opgelost breng je dit tegen de kook aan. De stroop roer je door de kruidige bloem heen. Daarna voeg je de chocolade toe, het mengsel is warm dus de chocolade kun je prima goed verdelen in het mengsel.

Neem een brownie bakblik, een lage ovenschaal net wat je voor handen hebt. Vet hem wel een beetje in, doe je chocoladebeslag in het blik verdeel het goed, niet te dik, niet meer dan 1½cm dikte . Duw het een beetje aan met je spatel. Handen kan ook, maar denk erom je mengsel is al warm. Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Op 150 graden.

Maak met je spatel repen als ze er uit komt en laat het in het blik afkoelen. Vast snoepen mag natuurlijk al wel wij vonden het warm ook al lekker maar de structuur is dan natuurlijk wel anders.

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *