Citroen limonadesiroop


Daar zit je dan, het regent de hele dag en eigenlijk heb je enorme zin in zomer. Niets lekkerder dan in je tuin of op je balkon te genieten van de eerste zomerzon en een glas eigen gemaakte citroenlimonade. We trotseren de regen en gaan naar de winkel om alvast de ingrediënten te kopen. Dit recept komt uit het mooie boek à la mère de Famille

citroenlimonade maken

Wat heb je nodig ?

  • 450 gram suiker
  • 1oo ml water
  • 4 citroenen
  • 2 limoenen
  • Fles van 75 cl
  • Een fijne zeef

En een flink portie zomerse muziek om de regenachtige dag of welke dag ook zomers te maken, tijdens het proces draaiden wij een flinke portie reggae van Burning spear en Gentlemen.
Het maakt het werk zoveel vrolijker en geeft de limonade een zomerse tint mee.

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:            3 minuten
rusttijd:                1 nacht

Bereiding:

Steriliseren van je fles of flessen. Dit doe je door de fles ongeveer twee a drie minuten in kokend water onder te dompelen. Je kan dit ook de volgende dag doen, omdat je siroop nog een nacht moet rusten.

Tip: Gebruik zoveel mogelijk biologische citroenen en limoenen, mede omdat je bij de citroenen ook de schil gebruikt en deze wordt het meest bespoten.

Was de citroenen en rasp de schil van de citroenen. Wij gebruiken hiervoor een zesteur , maar je kan ook gewoon een rasp gebruiken. Pers vervolgens de citroenen uit. Pers ook de limoenen uit.
Breng in een pan het liefste een pan met een dikke bodem het citroen en limoensap het water en de suiker en de citroenrasp aan de kook . Laat dit mengsel vervolgens afkoelen en een nacht rusten.

Door het te laten rusten kunnen de smaken zich goed vermengen.

Daarna kan het bottelen beginnen. Giet de siroop door een fijne zeef, zodat de citroenrasp en de eventuele grove stukken vruchtvlees gefilterd worden.

Kook de siroop vervolgens drie minuten koken (niet door laten koken anders wordt ze te stroperig!) en giet ze dan over in de fles. Handig om niet te veel te knoeien: gebruik een trechter om de siroop te bottelen.Vergeet ook niet even je trechter te steriliseren want je wil je siroop zo schoon mogelijk in de fles.

Serveren :

Serveer de siroop met 5 delen water op 1 deel siroop. Mooi voor op tafel is om de siroop in een karaf te serveren, je kan in de karaf een mooie tak munt doen. Zo zet je iets speciaals neer, zelf gebotteld en gemaakt. De siroop is, mits gekoeld bewaard een maand houdbaar. Suiker conserveert namelijk.

Wij wensen je veel zonnig zomerplezier toe met deze citroen limonadesiroop!

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *