Frambozen Semifreddo


Gevaarlijk lekker, een mooi nagerecht voor feestdagen en uitstekend van te voren te maken, zodat je op de feestdag alle tijd hebt voor je bezoek. Een goede mis en place (voorbereiding) is het halve werk bij dit gerecht. Dan is de Semifredo zo klaar gemaakt, daarna is het wachten en heel veel geduld hebben tot je de eerste hap kunt proeven. Persoonlijk vinden wij de Semifreddo het allerlekkerst direct na zo’n 4 uur in de vriezer. Dan is hij lekker zacht en romig.

Semifreddo Frambozen

Wat heb je nodig ?

  • 6 eieren
  • 75o ml slagroom
  • 250 gram suiker
  • 250 gram frambozen
  • vuurvaste kom om au bain marie te kunnen verwarmen
  • cakeblik
  • plastic vershoudfolie
  • Pan water om de vuurvaste kom boven te zetten. (au bain marie )

Bereiding :

semifreddoStap 1: de voorbereiding
Bekleed het cakeblik met de vershoudfolie.
Klop de slagroom zonder suiker stijf en zet ze nog even koel.
Prak de frambozen alvast.
Dit staat alvast klaar voor straks

Stap 2: au bain marie verwarmen
Breng een pan water aan de kook, zet lager nog net kokend.
Zet hierin je schaal met eieren en voeg de suiker toe. Klop dit mengsel au bain marie tot er een dikkere massa ontstaat.
Haal de schaal er van af en blijf deze al kloppend afkoelen. Dit is het zwaarste werk, want dat afkoelen duurt natuurlijk even.

Stap 3: de vorm in en invriezen
Spatel de eieren, slagroom en frambozen voorzichtig door elkaar, doe dit in het met folie beklede cakeblik. Strijk de bovenkant mooi af en zet de Semifreddo nu minstens vier uur in de vriezer. Met bovenstaande hoeveelheden heb je genoeg voor ca. 1,5 cakeblik. Wij hebben 1 cakeblik volledig gevuld en het overgebleven mengsel nog in kleine schaaltjes ingevroren.

 

Serveer in mooie plakken, als je meer frambozen had dan het voorgeschreven gewicht is het altijd mooi om deze te gebruiken als garnering.

 

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *