Eton Mess


Een zomers nagerecht uit de Engelse traditie. Het toetje gaat terug tot in de 19e eeuw. Nog steeds is ze veelvuldig terug te vinden in kookboeken. En logisch ook het is een heerlijk nagerecht, meestal geserveerd met aardbeien. Maar ook met banaan en ander zomerfruit als frambozen en bramen.

eton-mess

Wat heb je nodig ?

  • Merengues (2 Eiwitten,  1oo gram  suiker, tl maizena)
  • slagroom
  • verse aardbeien
  • Naar keuze fruit en amandelschaafsel voor de finishing touch (frambozen, blauwe bes)

Bereiding

Om te beginnen heb je merengue nodig. Het maken van merengues is niet moeilijk, maar kost wel veel tijd (staat bijna twee uur in de oven). Bekijk het recept voor de meringues hier.

Klop de slagroom en maak de aardbeien schoon. Doe de aardbeien in een kom en pureer ze met de staafmixer, houd een paar aardbeien over voor de garnering.
Neem een mooi glas of glazen bakje, leg onderin de merengue, doe er de slagroom en aardbeienpuree overheen. De aardbeienpuree biedt mooi tegenwicht tegen het zoete van de merengue en slagroom.

Strooi er tot slot nog wat vers fruit overheen. Wij gebruikten frambozen en blauwe bessen, maar je kunt bijvoorbeeld ook met geschaafde amandelen en divers ander fruit garneren. Het mooie van dit dessert is dat het er rommelig uit mag zien. Het door elkaar lopen van ingrediënten en de nonchalant gestrooide vruchten, maakt het toetje alleen maar mooier.

Je eton mess is een feit.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *