Amandelflorentine


Dit is zo lekker.  Ze zijn niet heel moeilijk te maken en een gegarandeerd succes bij je gasten. Duizend keer lekkerder dan een standaard chocolaatje uit de winkel.

amandel florentines

Wat heb je nodig ?

  • 125 gram Amandelschaafsel
  • 6 eetlepels Ahornsiroop
  • 100 gram pure chocolade liefst van biologische oorsprong.

 

De bereiding :

Verwarm de oven voor op hete lucht stand 200 graden.

Doe het amandelschaafsel in een kom en meng deze met de Ahornsiroop. Neem een siliconen bakmat of bakpapier en spreid het mengsel van de amandelen zo plat mogelijk tegen elkaar uit op de bakmat.

Schuif dit de oven in en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin, blijf erbij want zodra je amandelen kleur beginnen te krijgen moet je ze uit de oven halen anders kleuren de amandelen te ver of ze verbranden zelfs.

Ahornsiroop wordt ter vervanging van geraffineerde suiker gebruikt. Het wordt gemaakt van de Esdoorn of wel de Maple tree vandaar ook de benaming Maple tree syrup. Voor het aftappen van één liter siroop is wel 30 tot 50 liter sap nodig, plus de bewerking ervan zorgen ervoor dat ahornsiroop niet heel goedkoop is. Ahornsiroop is zoet maar in de glycemische index lager dan suiker, ze wordt ook vaak toegepast bij mensen die suiker verslaafd zijn, om zo minder geraffineerde suikers binnen te krijgen.

Smelt ondertussen je chocolade op een zacht vuur of Au bain marie. Strijk de warme chocolade op de amandelen uit. Laat de chocolade hard worden. Breek de chocolade-amandelplaat dan in stukken.
Bewaar in de koelkast. Na een paar dagen worden de florentines zachter dus direct smullen heeft de aanbeveling. Maar dat is waarschijnlijk niet tegen dovemansoren gezegd.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *