Quiche basisrecept


Is een quiche nou een hartige taart? Niet helemaal. Het verschil tussen een quiche en een hartige taart is dat de quiche een open taartje is en de hartige taart meestal volledig wordt afgedekt. Ook verschilt het deeg. De basis voor de quiche is de bodem, want een goed begin is het halve werk. Dit recept is dan ook het basisrecept voor de bodem, de vulling is helemaal aan jou.

quiche

Quiche met linzen en tofukroket

Wat heb je nodig ?

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • zout
  • bonen om blind te kunnen bakken
  • quichevorm (of kleine springvorm)
  • bakpapier

De Bereiding

Snijd de koude roomboter in kleine stukjes , meng deze met de bloem en wat zout naar smaak. Kneed dit mengsel door tot een korrelig deeg ontstaat. Roer ondertussen het ei met de twee ijskoude lepels water en voeg dit toe aan het bloemmengsel.

Nu kneden tot je een mooie bal deeg kunt vormen, lukt dit niet voeg dan nog een eetlepel koud water toe. Doe de deegbal in plasticfolie en leg hem in de koelkast voor ongeveer een half uur.
Ondertussen bekleed je de quichevorm met bakpapier. Strooi bloem op je werkblad zodat je straks je deeg goed kunt uitrollen. Als het deeg is uitgerold kan het bekleden van de vorm beginnen.

Zorg ervoor dat je mooie opstaande randen hebt, zodat je straks de quiche kan vullen. maar voor we zover zijn moeten we de bodem eerst blind bakken. Prik gaatjes in het deeg , vul de vorm daarna met een dun laagje gedroogde peulvruchten (witte bonen, bruine bonen) dit is om ervoor te zorgen dat de bodem niet omhoog gaat.

Bak hem af op ongeveer 180 graden gedurende 15 minuten. Haal de bodem uit de oven verwijder de bonen en vul hem met de desgewenste vulling. Deze keer werd het een linzen quiche met een tofukroket, maar je kunt ook kiezen voor een bekendere variant zoals de Quiche Lorraine.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *