Herfst – winterkoffie


Je komt thuis, genoten van een heerlijke wandeling in het bos, of  het strand. Met de behoefte aan een heerlijk geurende koffie. De geuren van kaneel en anijs geven je de ontspanning, lekker met je voeten op de bank en de warmte van de koffie.

Wat heb je nodig ?

  • Sterke koffie het liefst van verse bonen.
  • vanille stokje
  • pijpkaneel
  • gemalen kaneel
  • suiker
  • steranijs
  • rode peper klein stukje ervan zonder het zaad
  • volle Melk (biologisch)
  • slagroom

 

Bereiding

Zet een kop sterke koffie. Gebruik je verse bonen dan is het lekker om de kaneel, vanille met de steranijs al bij de bonen in een pot te doen en een periode te laten staan (een paar weken kan makkelijk). Hierdoor kunnen de bonen al een klein beetje smaak van de kruiden meekrijgen.
Doe pijpkaneel, rode peper, de vanille en de steranijs in de pan giet er de melk overheen.
Breng aan de kook, terwijl je dit doet klop je de melk in het pannetje op.
Als dit klaar is giet je de gezette koffie in het kopje.
Doe de melk erbij , server er slagroom op.
Op de slagroom wat suiker en gemalen kaneel en een heerlijke herfstkoffie voor na een heerlijk boswandeling of de geneugten van een stevige uitwaai strandwandeling terwijl de zon onder gaat en je in de namiddag geniet van dit heerlijke kopje koffie.

Winterkoffie

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *