Hoe maak je tofu klaar?


De smaak van Tofu staat of valt met de bereiding, want van zichzelf heeft het een neutrale smaak. Een prima vleesvervanger en een zeer eiwitrijk product, gemaakt van sojabonen. Het is eigenlijk een blok sojakaas, gemaakt van sojamelk en stremsel. Zeer veelzijdig te gebruiken dus. Maar als de bereiding zo belangrijk is, hoe maak je dat goedje dan het beste klaar?

Tofu

 

Wat heb je nodig ?

  • Een blok tofu
  • Kikoman Sojasaus (kun je ook vervangen door een andere, maar wij vinden de natuurlijke brouwing wel fijn)
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 2 theelepels bruine suiker
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepels djahé (gemberpoeder)
  • 1 theelepel korianderpoeder

Bereiding :

marineren-tofuHaal het blok tahoe uit de verpakking. Neem een schone theedoek en druk zoveel mogelijk van het vocht uit het blok tofu. Snijd deze in gelijke blokjes en doe ze in een schaal.
Maak nu een in een schaaltje of maatbeker de sojasaus met sambal, bruine suiker, gemberpoeder en de korianderpoeder. Roer de ingrediënten los in de sojasaus. Dit wordt de marinade voor je tofu. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken als dat beter bij je gerecht past. Schenk de marinade over de gesneden blokjes, zorg ervoor dat de marinade lekker in de tofu kan trekken.

Maak ondertussen de olie klaar met wat kruiden, wij gebruikten nog wat extra gember, maar je zou ook sereh of andere kruiden kunnen gebruiken. Als de smaken maar lekker bij je gerecht passen. Tofu is neutraal van smaak dus wees niet te voorzichtig met je kruiden, het kan wel wat gebruiken. Doe de olie in de pan om de tofu te bakken, wees niet te zuinig met je olie, want je gaat de tahoe in principe frituren in de kruidige olie. Het sponzige blokje zal nu smaak en een steviger bite krijgen.

tofu met witte koolWij aten de tofu met geroerbakte witte kool, een zoete seroendeng en witte rijst met een klein beetje satésaus.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *