Tofu balletjes – Sweet & Spicy


Soms heb je van die experimenten die erg goed uitpakken. Zo ook met deze heerlijke balletjes voor bij de borrel als alternatieve bitterbal of bij de maaltijd als vleesvervanger of bijgerecht. Ze waren zo op!

tofu-bitterbal

 

Wat heb je nodig?

  • half blok tofu (ca. 250 gr.)
  • 2 bolletjes stemgember
  • scheut van stemgembersiroop (uit het potje)
  • tl Kerrie
  • 1 ui
  • paneermeel
  • 1/2 tl sambal
  • tl gemberpoeder
  • snuf zout
  • olie (zonnebloem, arachide)

 

 

Bereiding van het recept

Verkruimel het blok tofu in een kom. Snijd vervolgens de ui en de twee bolletjes stemgember in fijne stukjes.

Giet een flinke scheut van de siroop uit het potje van de stemgember bij de tofu en doe de gesneden ui en de gember bij de tofu in de kom.

Voeg nu de kruiden en de sambal toe en laat even staan om in te trekken.

Tofu staat vaak vrij lang in de marinade om voldoende smaak te krijgen, maar de gembersiroop met de kruiden zijn in dit geval sterk genoeg. Uren in laten trekken is dus niet nodig.

tofu-balletjes-makenKneed het mengsel met een ruime hand paneermeel tot een stevige massa. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om er een solide bal van te kunnen vormen. Maak nu kleine balletjes, ongeveer zo groot als een bitterbal.

Rol nu tenslotte de tofuballetjes door de paneermeel heen en bak ze in de olie in een paar minuten licht krokant en bruin.

 

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *