Locatelli – Made in Italy


Welk boek ligt er standaard naast je bed? Die vraag werd me een poos geleden gesteld. Ik lees graag kookboeken en dit is één van mijn favorieten: Giorgio Locatelli – Made in Italy.

 

Waarom nu juist dit boek?

Ik had hem in de winkel zien liggen, en werd nieuwsgierig naar dit dikke boek met alleen maar letters op de voorkant die zeggen ‘Giorgio Locatelli Made in Italy Recepten en verhalen’. Direct kopen deed ik nog even niet want het was niet het goedkoopste kookboek en zat netjes in plastic. Uiteindelijk – een goede review later – kon ik het boek niet meer laten liggen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Waarom?

Dit boek leest niet als een kookboek maar als een roman, met prachtige gerechten en foto’s. Een heel persoonlijk boek en dat zie je dat lees je en dat proef je ook, al maak je niets klaar uit dit prachtige werk dan proef je al door het te lezen en te bekijken.

Je wordt nooit een kok Locatelli!

“Je wordt nooit een kok Locatelli!! Je bent een idioot.” Deze opmerking kreeg hij om zijn oren in het restaurant waar hij als tiener werkte toen hij de garnalen veel te vroeg in het water gooide. Hij kon wel huilen.

LocatelliGiorgio Locatelli leerde voor een groot deel koken van zijn grootmoeder zoals vele Italianen. In 1999 kreeg hij zijn eerste Michelin ster. Dus zo’n idioot was hij kennelijk ook weer niet. Hij gaf de Italiaanse keuken een moderne twist mee, en verfijnde zijn gerechten. Zo schrijft hij over Lasagne, in Italië gaan kinderen huilen als hun lasagne omvalt op hun bord. Op een eenvoudige en heerlijke leesbare wijze legt hij uit hoe je dit voorkomt.

Het kookboek bevat niet alleen mooie verhalen, maar staat boordevol met mooie Antipasta, pasta, vleesgerechten risotto’s en dolci, ofwel ijs ook deze laatste mag natuurlijk niet ontbreken. Dat alles gegoten  in 607 pagina’s. Heerlijk om te bladeren en het culinaire leven in Italië op te snuiven. Het maakt nieuwsgierig naar zijn andere boek ‘Made in Sicily’.

LocatelliOok de Italiaanse keuken induiken en het keven van Giorgio Locatelli?
Het boek is niet meer overal leverbaar, maar wordt als (prijzig) tweedehands exemplaar wel aangeboden.
Het kost wat, maar met Locatelli haal je wel veel leesplezier en Italiaanse kookinspiratie in huis.

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *