Volkoren Iers Sodabrood


Dit brood is net als het rozijnenbrood, een snelle variant van een Iers Soda Brood. Een mooi basisrecept voor brood dat niet hoeft te rijzen. Je kunt allerlei soorten meel gebruiken, maar pas op met speltmeel dit maakt het snel compact en droog.

 volkorenbrood

Wat heb je nodig?

  • 400 ml karnemelk
  • 500 gram volkoren tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda

Bereiding

Doe de bloem het zout en de baking soda bij elkaar in een kom. Maak een kuil in je kom giet daar de karnemelk in. Werk de bloem naar binnen toe. Er ontstaat  nu een deeg.
Kneed dit even door. Maak een mooie bolvorm en kerf een kruis in het deeg. Bestuif je brood met nog wat bloem, hierdoor krijg je dat mooie robuuste laagje op het brood.
Doe vervolgens  bloem op de bakplaat en leg hier het brood op.
Bak ongeveer op 220 graden gedurende 15 minuten, zet dan de oven lager naar ongeveer 190 graden en bak nog 30 minuten.
Open je oven en laat het brood nog even liggen en de geur van vers volkorenbrood trekt door je hele huis.

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Volkoren Iers Sodabrood