Pompoensoep met pistache


We hadden nog een halve pompoen over van gisteren, dus maakten we deze kruidige, snelle pompoensoep en garneerden hem met pistachenoten en amandelen. Zowel vegetarisch als niet vegetarisch te bereiden.

pompoensoep-pistachenoten

Wat heb je nodig ?

  • Halve pompoen
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (djahe)
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel sambal (als je niet te pittig wil halve theelepel, je kan altijd meer toevoegen als je dat wil)
  • halve liter bouillon (kan zowel kip als groentebouillon zijn)
  • Staafmixer

 

Bereiding:

Zet een pan met bouillon op. Schil de pompoen en haal de pitten en de draden eruit . Snijd de pompoen in blokjes . Doe ze in de pan met bouillon en breng tegen de kook aan. De pompoen is dan zacht genoeg om met de staafmixer tot puree te draaien. Voeg de kruiden toe en laat lekker trekken.

Garneer de soep vlak voor je ze serveert met pistache noten en geschaafde amandelen. Als je een vegetarische soep wil vervang dan de kippenbouillon voor groentebouillon.
Is er genoeg tijd? Trek dan de bouillon zelf dat smaakt honderd keer beter dan een standaard bouillonblokje. Geniet van deze kleurrijke pompoensoep!

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *