Two tones of lemon bar


Hou je van lemon curd? Dan zit je goed met dit recept voor zoete koek met een zomerse bite. De brosse bodem met het frisse van citroen zorgen samen voor een heerlijke smaaksensatie. Even geen calorieën tellen, maar genieten van Two tones of lemon.

Lemonbar

Wat heb je nodig?

  • bakvorm van ca. 20 x 30 cm (genoeg voor ca. 12-15 stukken)

Voor de bodem

  • 100 gram suiker
  • 260 gram bloem
  • 240 gram koude boter

Voor de toplaag

  • 2 citroenen (biologisch, zonder waslaag i.v.m. gebruik van de schil)
  • 4 eieren
  • ca. 30 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • poedersuiker voor de garnering

 

Bereiding

Je begint met het maken van de bodem. Doe de in blokjes gesneden boter met de suiker en bloem in een kom en mix tot een deeg. Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Goed aandrukken tot een stevige egale bodem. Schuif de bodem in een voorverwarmde oven op ca. 175 °C en bak ongeveer. 20-25 minuten. Totdat de bodem licht begint te verkleuren aan de randen.

In de tijd dat de bodem in de oven staat maak je de toplaag. Weeg de suiker af in een kom en voeg hieraan de rasp van twee citroenen (schil) en het sap, bloem en de 4 eieren. Meng goed door elkaar zodat de suiker op kan lossen. Laat even staan rusten totdat de bodem klaar is.

Haal de bodem uit de oven, en giet er het goed gemengde mengsel voor de toplaag over. Dit is vrij vloeibaar. Schuif het geheel nu nogmaals in de oven en bak af in ongeveer 20 minuten (175 °C).

Voor opdienen laten afkoelen, in stukken snijden en bestrooien met poedersuiker. Misstaat niet op je high tea als een zomerse brownie.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *