Bocuse – De nieuwe Franse keuken


Wie Bocuse zegt, zegt de Franse keuken. Wie Bocuse zegt, zegt Michelinsterren. Paul Bocuse is de grondlegger van de Nouvelle cuisine en schreef tal van kookboeken. Wij nemen het meesterwerk onder de loep.

Bocuse_nieuwe_franse_keukenDit boek dateert alweer van 1976, maar laat je niet misleiden door dat jaartal. Ondertussen zijn ze al heel wat drukken verder en is dit boek nog steeds een meesterwerk. De hedendaagse kookboeken worden veelal vergezeld met prachtige foto’s om alle zintuigen te prikkelen. In dit boek is dat niet het geval. In de nieuwe Franse keuken vindt je onder andere de basisbeginselen maar ook de recepten voor de gevorderde koks. Maar bovenal zie je en lees je de hand van de meester zelf.

Diverse hoofdstukken worden aangehaald: eieren, hors d’oeuvres warm en koud, soepen, vlees, vis. Dat alles in ruim vijfhonderd pagina’s tellend kookboek, een boek om te lezen en vooral uit te koken.
Ga je koken uit Bocuse dan zullen je huisgenoten en familieleden dat zeker op prijs stellen. Bocuse was niet voor niets een echte sterrenkok. Hij neemt je stap voor stap mee in zijn boek. Van het maken van een goede soufflé tot de Franse klassiekers als kip in wijn.

Een inspiratie voor velen en tevens de inspiratie voor een zeer leuke film Ratatouille. Sinds Ratatouille is onze zoon gek op rozemarijn. Hij ziet dat eten meer is dan alle pakjes in de winkel. Echte groenten, vlees en kaas. Dat is ook net wat Paul Bocuse bedoeld moet hebben, de wereld kennis laten maken met de veelzijdigheid van ons eten en zijn Franse Keuken.

Dit boek is wat ons betreft echt een aanrader. Een betaalbaar kookboek met zeer goede bruikbare goede recepten. Recepten die hij ook klaarmaakte in zijn restaurant L’Auberge Du Pont de Collonges. Voor wie verder wil gaan dan Bocuse zijn er altijd nog de werken van August Escoffier. Vergis je echter niet, Escoffier word dan wel gezien als de grondlegger van de Franse keuken, maar het was Bocuse die de recepten van Escoffier verfijnde.

De nieuwe Franse Keuken van Paul Bocuse is te koop voor ca. 25 euro.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *