Vegetarische notenballetjes


Deze notenballen kreeg ik ooit te eten bij een bevriende chef kok, toen er nog maar weinig vegetarische producten verkrijgbaar waren. Omdat er in de loop der jaren zoveel alternatieven voor handen zijn, raakten ze een beetje in de vergetelheid, maar vandaag blaas ik ze weer nieuw leven in.

vegetarische-notenballetjes

 

Wat heb je nodig ?

  • 175 gram roggebrood
  • 1 blikje tomatenpuree
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel Garam Masala
  • Gemengde noten (ongeveer 100 gram, maar de noten moeten royaal aanwezig zijn dus kijk even naar de verhouding)
  • Paneermeel

De bereiding

Doe het roggebrood in een kom en verkruimel tot kleine stukjes . Voeg de tomatenpuree, de kruiden, en de noten toe.

Maak er mooie ballen van. Het lekkere is dat je om ballen te maken geen ei nodig hebt je kan ze door de tomatenpuree prima vormen.

Rol ze door een klein laagje paneer, bak ze af in een braadpan met een beetje olie en je hebt heerlijke vegetarische ballen. Een prima vleesvervanger die je zo kunt opeten of bij een maaltijd kunt serveren.

Let op, de vega notenballetjes zijn machtig en voedzaam, echte bommetjes dus.

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *