Limoentaart met munt


Een lekker recept voor een Limoentaartje met een heerlijk zachte binnenzijde, zoet en verfrissend door de combinatie met munt. Zo haal je zelfs op een regenachtige dag de zon binnen!

Het regende vandaag, echt bakweer dus en met nog twee limoenen in huis, was het idee snel geboren om hier iets van te maken. Geen klassieke citroentaart dit keer maar een friszoet taartje met de zachte smaak van limoen en een verrassende twist door de toevoeging van munt. Altijd spannend hoe een nieuw recept uitpakt, maar de taart heeft een mooie zacht romige tussenlaag gekregen die de limoen echt tot zijn recht laat komen.

limoenmunttaartWat heb je nodig ?

  • 1 Limoen
  • Wat munt naar smaak
  • 75gr roomboter
  • 4 eetlepels poedersuiker plus een beetje extra om te bestrooien
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem+drie eetlepels
  • 200 gram suiker

De bereiding

We maken eerst de bodem..

Verwarm je oven vast voor op 18o graden. Snijd de boter in vierkante stukjes en vermeng dit met de vier eetlepels poedersuiker. Doe hier de 125 gram bloem bij en begin goed te kneden, probeer een mooie deegbal te maken, dit lukt meestal niet helemaal , niet getreurd, je deeg zal heus niet mislukken. Vet een  niet al te grote ronde taart- of quichevorm in met wat boter. Druk het deeg aan en zorg voor goede randen over de hele vorm. De randen heb je straks nodig om de vulling in te storten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak deze ongeveer 15 minuten op 180 graden.

De vulling

Onderwijl je bodem staat af te bakken maak je de vulling. Klop de drie eieren met de suiker voeg er drie eetlepels bloem bij. Je zult zien dat er een mooi beslag ontstaat.
Rasp nu je Limoen of citroen en snijd de muntblaadjes in kleine stukjes. Doe dit bij je beslag, Pers je limoen uit en doe ook dit bij je beslag. Klop dit nog even zodat alle ingrediënten goed verdeeld in je beslag zitten.

De bodem is nu klaar en het is tijd om de vulling in de bodem te gieten. Let op niet tot over de rand vullen als je wat over hebt. Dit komt je taart niet ten goede. Bak de taart in nog zón 20 minuten op 180 graden af. Taart klaar? Bestrooi deze met poedersuiker en serveer met een heerlijke kop thee..

Tip: mocht je het lastig vinden om groene kruiden fijn te snijden neem dan een (kruiden)schaar. Het raspen van een Citroen of Limoen kun je natuurlijk met een rasp doen, wij vinden het handig om dit met een Zesteur te doen ook omdat ze weinig ruimte innemen in de keukenlade en handig is met het opvangen van het raspsel.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *