Kokosmakronen


Dit is de eenvoudige en simpele versie van de kokosmakroon, ze zijn vrij snel te maken. Oogt chique en laat zich prima presenteren aan je visite. In ongeveer 45 minuten heb je het koekje wel klaar, maar reken wel op extra tijd voor het uitharden van de chocolade bodem als je daarvoor kiest.

kokosmakronen

Wat heb je nodig ?

  • 2 eiwitten
  • 1 mespuntje zout
  • 1oo gram kokosrasp
  • 50 gram kokossnippers
  • 60 ml Agave of ahornsiroop
  • pure chocolade van 70% (dit is optioneel dus niet noodzakelijk)

Bereiding :

Klop de eiwitten stijf. Gebruik een vetvrije kom hiervoor, terwijl je aan het kloppen bent voeg je telkens een klein beetje van de Agavesiroop toe. Net zo lang kloppen totdat er stijve pieken ontstaan. Eigenlijk doe je hetzelfde als voor een meringue. Voeg het zout toe en klop het mengsel nog een 2 minuten door, je eiwitten beginnen nu iets meer te glanzen.

Voeg de kokosrasp toe. Verkruimel de kokossnippers nog even tussen je handen. Het is grover dan kokosrasp waardoor er een andere bite in je makroon ontstaat.Voeg ook deze toe aan de eiwitten.Laat het mengsel een half uur in de koelkast goed opstijven.

Tip: Alleen kokosrasp gebruiken in plaats van snippers maakt het maken van de koekjes wel een stuk eenvoudiger doordat het vormen van de koekjes gemakkelijker gaat.

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat mooie hoopjes van het  makronen mengsel. Bak ze in ongeveer 12- 15 minuten gaar. Let er op dat ze niet te donker worden.

Laat de makronen op een rooster afkoelen. Voor de finishing touch is het aan te raden om chocolade te smelten en de onderkant van de makronen erin te dopen. Laat ze dan hard worden in de koelkast dit zal een half uur tot een uur duren afhankelijk van hoe ver je ze in de chocolade doopt.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *