Meringues


Voor de Eton Mess heb je Meringues nodig, nu kun je ze kopen, met vaak allerlei kleurstoffen erin. Maar zelf maken is eigenlijk heel gemakkelijk, zeker als het om de Eton mess meringue gaat. Ze hoeft er namelijk niet perfect uit te zien.

Meringue

Wat heb je nodig ?

  • 2 eieren
  • 60 gram  fijne kristalsuiker
  • theelepel maizena
  • bakpapier

Bereiding :

 

Een meringue kun je op diverse wijzes maken. Jamie Oliver doet zijn suiker eerst op 18o graden in de oven. Zodat ze gesmolten is en makkelijker oplost in de eiwitten. Dat kan maar is wat omslachtiger. Ze smaken dan ook naar karamel. Doe een theelepel Maizena door de suiker, zorg dat de maizena wel fijn is dus geen grote klonten.

Het allermakkelijkste voor de Eton mess meringue twee eiwitten opkloppen tot een schuimige massa. Langzaam als het schuimig is de suiker erdoor heen mixen. Net zo lang tot je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden.

De oven voorverwarmen op 90 graden, ondertussen schep je de eiwitten met een eetlepel op de met bakpapier beklede bakplaat. In de oven schuiven en op 90 graden ongeveer ander halfuur drogen. Bij een te hoge temperatuur van de oven gaan de merengues kleuren.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *