Vegan tofu kroket


Een vegetarische kroket maken van tofu vonden we wel een mooie uitdaging.  Mooi zacht van binnen en krokant van buiten, maar niet met de standaard ragout vulling natuurlijk. Veel lichter van smaak en uiteindelijk zelfs voor de veganist geschikt. We zullen je meenemen in ons bereidingsproces. Het is overigens niet zo heel moeilijk, om deze kroket te maken.

afgebakken tofukroket

Wat heb je nodig ?

  • 250 gram Tofu voor vijf kroketten
  • eetlepel speltmeel
  • 1  eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels Andalusie kruiden van Jonnie boer verkrijgbaar bij AH, maar je kan ook zelf een mengsel maken natuurlijk.
  • verse krulpeterselie
  • vier takjes Koriander (alleen de blaadjes)
  • paneermeel
  • zout
  • cayennepeper
  • beetje paprikapoeder
  • arachideolie om in te bakken
  • koekenpan

 

De bereiding

Neem de helft van je blok Tofu. Haal het vocht uit je tofu door even te deppen met een schone theedoek. Doe het speltmeel bij de tofu dit fungeert als bind- en plakmiddel. Doe er een eetlepel tomatenpuree in en vermeng het met de twee theelepels Andalusië kruiden. Snijd wat peterselie en de korianderblaadjes en doe dit bij het mengsel, plus wat zout voor de smaakversterking en voldoende paneermeel zodat het een kneedbare massa wordt en je er uiteindelijk goede kroketten van kunt vormen.

Tip: in de vegetarische variant zou je ook nog een ei door je mengsel kunnen doen als extra plakmiddel.

vegetarische kroket

Nog af te bakken kroket

Doe flink wat paneermeel op een bord, strooi er wat cayennepeper en paprikapoeder bij en wat zout.
Vorm nu je kroketten uit het mengsel en rol ze heel voorzichtig door de paneermeel, herhaal dit een paar keer, neem wat paneer in je handen strooi het over je kroket. Uiteindelijk zullen ze er  ook uitzien als een kroket.

Bak je kroketten af in een koekenpan, doe dit voorzichtig want de substantie is anders dan die van een gewone kroket en valt eerder uit elkaar.
Wij serveerden dit gerecht met een linzen-quiche en wat salade.

Tip: doe voorzichtig met het bakken van de Tofukroket ze vallen snel uit elkaar als je te wild bent.

Andere recepten:

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *