Runderstoofpot uit de dutch oven


Een goeie stoofpot met rundvlees mag natuurlijk niet ontbreken als je buiten kookt. De gietijzeren pannen voor op open vuur lijken te zijn gemaakt voor dit soort smakelijke gerechten. De ervaring van het koken met een dutch oven op open vuur is heerlijk.

runderstoofpot
Op zo’n mooie vakantieplek is het natuurlijk extra makkelijk om lekker relaxed in een mooi landschap te genieten van het buiten zijn. Heerlijk op een vuurplaats een fikkie stoken en dan zorgen dat je de kooltjes heet genoeg hebt, de pan erin zetten en daarnaast houd je gezellig het vuur aan.

De kinderen kunnen nog even heerlijk spelen, marshmallows roosteren of een pannetje popcorn bakken. Terwijl het eten rustig suddert en wij genieten van de vogels en het geluid van de rivier. Kortom ontstressen en slow cooking in optima forma.

 

Wat heb je nodig ?

  • Halve kilo boef bourgignon vlees runderlappen
  • mooi stoof rundvlees (bio a mijotier)
  • bloem om het vlees te bloemen
  • drie grote aardappels
  • twee Winterpenen
  • 2 grote tenen knoflook
  • Peperkorrels met zout

 

Bereiding:

Doe olie in de pan en laat het geleidelijk warm worden. Bloem het rundvlees en braad aan in de Dutch Oven. Voeg de knoflook toe. Voeg de gekneusde peperkorrels en zout toe. Voeg de uien toe. Stoof met je vlees mee. Voeg warm water toe aan je pan (te koud water geeft kans op scheuren van je dutch oven). Het water zorgt ervoor dat het vlees met de uien kan gaan stoven. Zet de pan niet te heet, het is echt een slow food maaltijd.

Tip: Snijd uien in lengte, dit geeft veel meer smaak.

DO runderstoofSchil ondertussen lekker je aardappels. Stuk of drie grote, snijd ze in kleine blokjes samen met de twee winterpenen en voeg ze aan je sudderpot toe.

De ideale maaltijd om vooral lekker te genieten van je buiten zijn. Geen haast, de tijd doet het meeste werk. En de geur van je vuur en de sudderpot doen je intussen watertanden.

Lekker met een heerlijk Frans gebakken brood erbij.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppLinkedInYummlyTumblrPinterestDelen

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *